Wetenschappelijk onderzoek

ViaSana doet medisch (wetenschappelijk) onderzoek om de kwaliteit van haar zorg verder te verbeteren. Zo worden behandelingen geoptimaliseerd en kunnen toekomstige patiënten beter worden voorgelicht.

Recent succes

Zorg verbeteren doet ViaSana op verschillende manieren. Een recent succes is de ontwikkeling van de behandelpad app: 'ViaSana Voorlichter'. Uit ons eigen klanttevredenheidsonderzoek blijkt dat patiënten hier zeer enthousiast over zijn. Servan Rooker en Wendy Scholten-Peeters (manueel therapeut) willen onderzoeken of het gebruik van de app ook de therapietrouw verhoogt bij rugpatiënten die fysiotherapie volgen. Het idee voor dit onderzoek wordt zeer goed ontvangen. Servan en Wendy mogen een presentatie verzorgen op het hoofdpodium van een groot internationaal congres over rugklachten.

Van Mill naar Singapore

Onderzoek brengt ons letter- en figuurlijk verder, het congres 'Interdisciplinary World Congress on Low Back and Pelvic Girdle Pain'; vindt namelijk plaats in Singapore. Het wordt om de drie jaar georganiseerd en trekt meer dan 1.000 professionals uit alle continenten. Denk hierbij aan academici, onderzoekers en beleidsmakers uit klinische gebieden zoals orthopedie, neurochirurgie, fysiotherapie, biomechanica, manuele therapie, sportgeneeskunde, etc.

Welke onderzoeken lopen op dit moment?

Deelname onderzoek

U kunt gevraagd worden om mee te doen aan een onderzoek. Deelname gebeurt uitsluitend wanneer u goed bent geïnformeerd over het wetenschappelijke onderzoek en u hiervoor toestemming heeft gegeven. U bent vrij in uw keuze wel of niet deel te nemen. Daarnaast is het uw recht om op elk wenselijk moment uw deelname te stoppen. Wij vernemen dit dan graag van u.

Bij deelname worden uw gegevens anoniem en niet herleidbaar verwerkt tot onderzoeksuitkomsten.

Het onderzoek hoeft niet altijd een direct voordeel voor uzelf op te leveren. Het doel is dan om de zorg voor toekomstige patiënten te verbeteren.

Meer informatie?

Mocht u vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met onze onderzoekscoördinator Yvette Pronk via onderzoek@viasana.nl.

Stage lopen

Interesse in een wetenschappelijke stage voor je masteropleiding bewegingswetenschappen? Stuur dan een e-mail naar onze onderzoekscoördinator Yvette Pronk via onderzoek@viasana.nl met daarin jouw CV en motivatiebrief.