Wachttijdindicatie

Onderstaande wachttijdindicatie is vastgesteld op 18 september 2017 en wordt minstens eenmaal per maand geactualiseerd.

Wachttijden langer bij sommige specialisten en verzekeraars

De wachttijd kan bij een second opinion of bij bepaalde zorgverzekeraars langer zijn dan hieronder aangegeven. Dit geldt ook voor bepaalde specialisten, dit kan veroorzaakt worden door afwezigheid van uw specialist, bijvoorbeeld vanwege congressen, vakantie of ziekte. Door de aan- en afwezigheid van specialisten op elkaar af te stemmen is er altijd een specialist waar u snel terecht kunt.

In onderstaande tabel vindt u de wachttijd in weken voor een afspraak op de polikliniek en het aantal weken dat u daarna moet wachten tot u geopereerd kan worden.

*Vanwege de vakantieperiode kan de wachttijd bij sommige specialisten 3 tot 6 weken langer zijn dan hieronder aangegeven.

Wachttijd Afspraak
polikliniek*
Operatie*
Knie Kijkoperatie 1 wk 1 wk
Knie Gescheurde kruisband 1 wk 2 wk
Knie Tibiakoposteomie 2 wk 7 wk
Knie Knieprothese 1 wk 10 wk
Heup Heupprothese 2 wk 4 wk
Rug Hernia-operatie 2 wk 3 wk
Schouder Algemeen 1 wk5 wk
Schouder Schouderprothese 2 wk 8 wk
Enkel Algemeen 3 wk 6 wk
Voet Algemeen 3 wk 4 wk

ViaSana publiceert haar wachttijden volgens de richtlijnen van de "Werkgroep Wachttijden". Alle Nederlandse ziekenhuizen en gespecialiseerde klinieken als ViaSana dienen op deze wijze de wachttijden te publiceren. Zo kunt u een correcte vergelijking tussen zorginstellingen maken. *Wachttijden gepubliceerd volgens de NZA-richtlijn NR/CU-262