Dr. Tony van Tienen

Niet meer werkzaam als orthopedisch chirurg

Geachte lezer,

Momenteel ben ik niet meer werkzaam als orthopedisch chirurg. Zoals u op deze pagina kunt lezen ben ik in een vergevorderd stadium met de ontwikkeling van de kunstmeniscus. Daar gaat de komende maanden al mijn tijd inzitten. Dit betekent dat ik geen patiënten kan zien, behandelen of opereren. Wanneer u lichamelijke klachten heeft, raad ik u aan om een afspraak te maken bij een van de andere specialisten van ViaSana. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij u net zo goed kunnen behandelen als ik.

Met vriendelijke groet,

Tony van Tienen

Algemeen

Tony van Tienen is sinds 2008 orthopedisch chirurg en sinds 2011 werkzaam bij ViaSana. Hij heeft voor ViaSana gekozen vanwege de gemoedelijke werksfeer, de efficiëntie en de korte lijnen waardoor dingen snel geregeld kunnen worden.

Hij is geboren en getogen in het Brabantse Beek en Donk en woont in Nijmegen.

Gespecialiseerd in de knie

Aangezien hij zelf altijd veel aan sport heeft gedaan wilde hij geneeskunde met de sport combineren. De meeste letsels in de sport vinden plaats in de knie. Vandaar dat hij zich volledig op de knie heeft toegelegd. Hij voert alle operaties uit in de knie van een meniscus operatie tot aan een totale knieprothese. Om hier meer van te leren vertrok hij voor een half jaar naar Australië, om te werken met experts op dit gebied. Voor zijn start in ViaSana werkte hij ruim twee jaar in de Maartenskliniek en behandelde daar al voornamelijk letsels van de knie (band-, meniscus- en kraakbeenletsels). Inmiddels heeft hij meer dan 600 kruisbandoperaties uitgevoerd en meer dan 200 knieschijfoperaties.

Meniscus onderzoek

Naast zijn kniepraktijk verricht hij (inter)nationaal wetenschappelijk onderzoek naar knieletsel en in het bijzonder de meniscus. Er staan reeds 30 publicaties op zijn naam in hoogstaande internationale tijdschriften. Hij is gepromoveerd op meniscus transplantaties en is intensief betrokken bij de ontwikkeling van een kunstmeniscus aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Vandaar dat hij ook gezien wordt als één van de experts in Nederland als het gaat om meniscusoperaties.

Meerdere professionele sporters met meniscus problemen hebben inmiddels de weg naar hem gevonden, waaronder spelers van het het Nederlands elftal. Dit ziet hij als een beloning voor al dit werk.

Kruisband onderzoek

Inmiddels doet hij meer dan 100 kruisband operaties per jaar maar houdt zich ook actief bezig met het verbeteren van revalidatie programma's om het opnieuw scheuren van de kruisband te voorkomen.

Daarnaast is hij sinds 10 jaar arts van het medisch team tijdens het schaatsfestijn van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Hij is getrouwd, heeft een dochter en zijn hobby's zijn veel sporten, zoals fietsen en hardlopen.

Columns