Tenniselleboog; wat houdt het in?
Uw elleboog bestaat uit drie lange botten die met elkaar verbonden zijn met spieren, pezen, stevige banden en een kapsel. Aan het lange bot van de bovenarm hechten spieren en pezen vast die ervoor zorgen dat de elleboog kan bewegen. De spieren aan de buitenkant van uw elleboog zorgen ervoor dat de pols omhoog kan bewegen.
Een tenniselleboog is een chronische ontsteking aan de aanhechtingspees op het bot van de elleboog. Deze kan ontstaan door overbelasting of trauma. Als de overbelasting voortduurt kan het lichaam de klachten niet meer zelfstandig herstellen.
De behandeling
Uw arts kan overwegen om een injectie te geven op de pijnlijkste plek. De injectie bevat een verdoving en een hormoon, welke het slecht doorbloede weefsel een genezingsimpuls geeft. Daarnaast dient de overbelasting verminderd te worden en dienen rekoefeningen uitgevoerd te worden om de pezen rond het ellebooggewricht rek te geven. Een belangrijke oefening is het strekken van de elleboog en het buigen van de pols naar beneden waardoor de pijnlijke plek zich aanspant.
Bewegingsadvies
Direct actief oefenen is van belang. Zo dient u de elleboog enkele malen per dag goed te strekken, waarbij u de pols weer langzaam naar beneden moet buigen. Hierdoor zorgt u ervoor dat het weefsel dat is losgemaakt niet spontaan vastgroeit. Enkele dagen na de operatie, mag u starten met fysiotherapie. De verwijzing hiervoor krijgt u mee.
Werken
Afhankelijk van het soort werk, kan u dat weer snel hervatten. Meestal lukt dit na 2 tot 4 weken.
Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie
Maken een vrijblijvende afspraak of test de ernst van uw klachten aan de hand van een de online zelftest.
Zo weet u hoe u er voor staat en of verdere behandeling een optie kan zijn.
Kliniek ViaSana is gewaardeerd op Zorgkaart Nederland en heeft gemiddeld een cijfer van 9 2
Bekijk alle patiëntervaringen